RAILCENTER

We gaan beginnen!

Railcenter vormt vanaf dit voorjaar hét clubhuis van de gehele spoorsector. Dé locatie die vakmanschapsontwikkeling, technologie en vakmensen met liefde voor het spoor met elkaar verbindt. Vakmensen komen hier voor het volgen van een opleiding, het halen en delen van kennis en om nieuwe contacten op te doen. Railcenter biedt de sector een podium. Een etalage waar zij hun passie kunnen delen en waar zij kunnen laten zien wat ze waard zijn.

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe pand. En de bouw vordert snel! Over een paar weken gaan we starten met de inrichting om op donderdag 15 juni feestelijk te openen. Hiervoor willen we jou graag uitnodigen. Kom jij, samen met ons het feestelijke startsein geven voor Railcenter? We gaan nu echt beginnen!

Laat je onderdompelen in de wereld van het spoor

Op 15 juni bieden wij vanaf 12.30 uur een middag vol met inspirerende en leuke bijeenkomsten. Laat je kennis bijspijkeren tijdens een van de inspirerende Railcolleges. Ga het gesprek aan bij één van de Railcafé’s. Of meld je aan voor een rondleiding langs de nieuwe expositie en over het terrein. Het spoor is altijd in ontwikkeling en erg actueel, dat maakt dat wij jou een zeer gevarieerd programma kunnen aanbieden. Onderaan deze pagina lees je meer over de activiteiten op deze dag.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de opening? Meld je je dan aan via het registratieformulier! Donderdag 15 juni, zien we je dan?

Registratieformulier

Vul onderstaande velden in, inclusief deelname aan de activiteiten, en klik vervolgens op ‘verzenden’ om je aan te melden voor de opening van Railcenter. Benieuwd  wie zich reeds heeft aangemeld?
Klik hier om de genodigdenlijst te bekijken.


aanwezigafwezig


heermevrouw


PROGRAMMA

Rail programma

Vanaf 12.30 heten wij jou hartelijk welkom voor een inspirerend en gevarieerd programma.

 • Rail virtual reality 12.30 – 17.00 uur
  Altijd al een virtuele omgeving willen bekijken? Kom dan naar de Rail virtual reality! In deze bruisende setting maak je kennis met onze speerpunten. Samen met onze medewerkers begeef je je in de wereld van Railcenter en ontdek je de veelzijdigheid van onze sector.
 • Rail rondleiding 13.00 & 14.00 uur
  Om 13.00  en 14.00 uur worden door medewerkers van Railcenter rondleidingen gegeven. Tijdens deze rondleiding nemen we natuurlijk een kijkje in het nieuwe pand en de expositie, maar we bezoeken ook onze wisselloods, het RailwayLab en andere plekken met technische hoogstandjes. Tijdens de rondleiding wordt het spoor even heel tastbaar. Het meetingpoint, gelegen in de centrale hal, is de vertrekpositie.
 • Railcollege 13.00 & 14.00 uur
  Om 13.00 en 14.00 uur ben je van harte welkom om één van de Railcolleges bij te wonen. Inspirerende sprekers geven colleges over trends en issues die zich voordoen in de railinfra. De sprekers, hier rechts weergegeven, vertellen je graag meer! Beweeg met je muis over de desbetreffende persoon voor meer informatie.
 • Railcafé 13.00 & 14.00 uur
  Altijd al eens mee willen praten over railinfra gerelateerde onderwerpen? Of heb je ervaringen opgedaan die je graag wil delen? Neem dan deel aan één van de ‘Rail café’s’. Onder aansturing van een gespreksleider worden stellingen en vraagstukken uit de sector besproken. Beweeg met je muis over een van de gespreksleiders voor meer informatie.
 • Rail partnerplein 12.30 – 17.00 uur
  Het Rail partnerplein biedt jou de ultieme mogelijkheid om jezelf te presenteren aan de sector. Het doel van dit plein is het verbinden van alle aanwezigen en vormt daarmee de gelegenheid bij uitstek om te netwerken.
 • Officiële opening 15.30 uur
  Om 15.30 uur is het moment daar. We trappen af. Het gebouw wordt officieel geopend en daarmee geven we ook het startsein voor Railcenter! Dat doen we samen met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Sharon Dijksma, president-directeur ProRail Pier Eringa,bestuursvoorzitter van Railcenter Bert Klerk en alle aanwezigen.Het belooft een spetterende opening te worden, waarbij ‘verbinding’ een cruciale rol speelt!
 • Proostmoment 15.45 – 17.00 uur
  Na afloop van de officiële opening is het tijd om gezamenlijk het glas te heffen op de opening van Railcenter. Onder het genot van een hapje en een drankje praten we heerlijk na over deze bijzondere dag.

De brug tussen wetenschap en praktijk
De combinatie van praktijk, onderzoek en onderwijs levert de juiste input op voor de ontwikkeling van vakmanschap. Rolf Dollevoet (TU Delft) neemt je mee in de complexe wereld van het Nederlandse spoorsysteem en laat zien hoe belangrijk het is om precies te weten wie waarvan is en hoe systemen op elkaar reageren. Samenwerking in de keten is daarbij van cruciaal belang. Een mooi voorbeeld hiervan is de 'CTO Meettrein'. 

Rolf Dollevoet

Big Data en Asset Analytics: één pitstop minder, kan best!
Big data geven je inzicht in de status van je assets, waardoor je precies weet wanneer onderhoud nodig is. Dit geeft je de mogelijkheid tot het opstellen van meer feitelijk onderbouwde onderhoudsbudgetten en last but not least minder ongeplande storingen. Je bent de storing voor! Maarten Zanen (Arcadis) neemt je mee in de wereld van 'Big Data' en 'Asset Analytics' en laat zien welke deuren hiermee open gaan.

Maarten Zanen

Alles anders door ERTMS?
Straks als ERTMS in Nederland is ingevoerd.. Weten monteurs, treindienstleiders, spooraannemers, ingenieursbureaus en de spoorbeheerder dan nog wat er van hen wordt verwacht? Weten zij nog hoe te handelen? Dit en het waarom en hoe van ERTMS staan centraal tijdens het Railcollege van Maarten Bartholomeus (ProRail). 

Maarten Bartholomeus

Duurzaam zijn moet je durven
100% duurzaamheid binnen organisaties. Waar te beginnen? Waar ligt de prioriteit en hoe neem je al je collega's hierin mee? Wil je weten hoe dit aan te pakken? Hilda Feenstra (Local Works) neemt je mee in de wereld van duurzaamheid. Zij doet dit aan de hand van het raamwerk 'The Natural Step'. 

Hilda Feenstra

Medewerker van de toekomst
Talenten binnenhalen, en even belangrijk ze vasthouden. Hoe gaan we dat aanpakken als railinfra sector? Waar vinden we deze volgende generatie spoorprofs? En waarmee gaan we hen interesseren en binden? Zijn het 'Big Data', 'VR', digitaliseren of het aanpassen van de werktijden? Praat onder leiding van Philip Hupkes en Peter Wink (beide RailConnect) mee over dit actuele onderwerp en meld je aan! 

Philip Hupkes

Medewerker van de toekomst
Talenten binnenhalen, en even belangrijk ze vasthouden. Hoe gaan we dat aanpakken als railinfra sector? Waar vinden we deze volgende generatie spoorprofs? En waarmee gaan we hen interesseren en binden? Zijn het 'Big Data', 'VR', digitaliseren of het aanpassen van de werktijden? Praat onder leiding van Philip Hupkes & Peter Wink (beide RailConnect) mee over dit actuele onderwerp en meld je aan! 

Peter Wink

MULTIMEDIA